Кримські татари вшанують пам’ять жертв депортації на горі Чатир-Даг

Дата: 05 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Кримськотатарська молодь підніметься на вершину Чатир-Даг, щоб вшанувати пам’ять жертв депортації, учасники проведуть молитву і виконають національний гімн.

Як наголошується на facebook-сторінці Меджлісу кримськотатарського народу, 16 травня в рамках заходів пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (до 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу) заплановано проведення акції “Сходження на Чатир-Даг 2015”.

Метою заходу є сходження кримської молоді на одну з найвищих гір Криму, проведення дуа (молитви) в пам’ять про загиблих під час депортації та колективне виконання національного гімну“, – сказано в повідомленні Меджлісу.

“Сходження на Чатир-Даг” – традиційна акція, яка з 2010 року щорічно проводиться кримською молоддю. Учасники збираються з усіх куточків півострова, щоб вшанувати пам’ять жертв депортації 1944 року.

Цього року очікується участь 2-3 тисяч людей. Учасники акції збираються 16 травня о 8:30 на Ангарському перевалі і о 9:00 починають сходження.

Організатори акції – Меджліс кримськотатарського народу, Духовне управління мусульман Республіки Крим та м. Севастополь, громадські та молодіжні кримськотатарські організації.

Як повідомляв раніше портал “Крим. Реалії“, багато кримських татар не стали брати участь в національному святі “Хидирлез”, що символізує початок посівних робіт. Свято було організовано 3 травня в Бахчисарайському районі з ініціативи кримської влади. Кримські татари не побажали брати участь в заході через незгоду з позицією влади республіки. Зокрема, відмовилися брати участь у святкуванні “Хидирлеза” делегації з Ялти, Судака, Алушти і Севастополя. Меджліс також закликав кримських татар бойкотувати захід. Влада Криму стверджує, що на свято прийшло 35-40 тисяч людей, проте в Меджлісі повідомили про 5-6 тисяч.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter