Матері зниклих безвісти на окупованих територіях вимагають створити спеціальні групи пошуку

Дата: 06 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Матері зниклих безвісти вимагають створити спеціальні групи з пошуку людей, які зникли безвісти на окупованих територіях або потрапили там у полон і місце перебування яких неможливо встановити. Жінки мітингували під стінами посольств Росії, Німеччини та США.

Про це повідомляє Громадське радіо.

“Оскільки ніхто не може на ту сторону заїхати та брати участь у пошуку, ми просимо організувати групу представників Червоного хреста, представників Росії, України. Наші мами готові самі їхати туди і шукати своїх дітей”, — розповіла одна з учасниць акції, голова Всеукраїнського союзу матерів та родичів учасників АТО “Берегиня” Алла Макух.

За її словами, матері передали звернення до Володимира Путіна через охорону установи, оскільки ніхто з дипломатів до них не вийшов. Аналогічні звернення вони передали і представникам посольства Німеччини та США, оскільки представники цих країн беруть участь у Мінському процесі та можуть допомогти у створенні груп із пошуку.

“Ми просимо звернути увагу на таку категорію людей, які вважаються зниклими безвісти, місце перебування яких не встановлено. Тому що наразі навіть на Мінському переговорному процесі про це немає мови. Зараз, як і раніше, мова йде лише про звільнення полонених, місце знаходження яких встановлено. А про цю категорію громадян, які зникли безвісти або місце знаходження яких не встановлено, ніхто не говорить”, — сказала жінка.

Окрім цього, матері нагадують про те, що в Україні родини зниклих безвісти на окупованих територіях залишилися без будь-якого соціального захисту. З відповідним зверненням жінки звернулися до Петра Порошенка.

Алла Макух зазначила, що вони не отримують жодної допомоги від держави, хоча вони й опинилися в скрутній ситуації через те, що їхні близькі поїхали воювати на Донбас.

Усього на акцію прийшли 12 матерів, діти яких зникли безвісти. Багато інших жінок, які опинилися в такій ситуації, не змогли прийти через серйозні проблеми зі здоров’ям, повідомили організатори.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter