Марш 8 березня в Туреччині: поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстранток

Дата: 11 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Турецькі силовики застосували сльозогінний газ під час акції протесту жінок на честь 8 березня в Стамбулі. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AFP.

Цього року учасниці маршу хотіли вийти до центру міста з плакатами на підтримку жіночих прав та засудженням насильства. Проте місцева поліція відштовхувала натовп, пускала сльозогінний газ і погрожувала демонстранткам собаками.

“Тисячі демонстранток пропустили до невеликої частини проспекту для проведення протесту. Вони розгорнули плакати з гаслами “Феміністське повстання проти чоловічого насильства і бідності” і “Я народилася вільною і житиму вільно”. Демонстрантки також скандували гасла “Ми не мовчимо, ми не боїмося, ми не підкоряємося”. Але пізніше люди опинилися в пастці між двома охоронними кордонами і були розігнані поліцією”, – зауважують журналісти. 

За інформацією медіа, останнім часом у країні стала гіршою ситуація з насильством стосовно жінок: минулого року 440 жінок вбили через їхню стать; у 2012 році кількість таких злочинів була меншою – лише 210 випадків.

Як відомо, 8 березня і в Києві пройшов багатотисячний Марш жінок. Центр інформації про права людини докладно розповів про те, що відбувалося цього дня в центрі столиці у своєму репортажі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter