Марокко можуть відмовити у проведенні чемпіонату світу з футболу через дискримінацію ЛГБТ

Дата: 20 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) може відхилити заявку Марокко на проведення чемпіонату світу з футболу у 2026 році через новий закон, який забороняє одностатеві стосунки.

Як повідомляє Associated Press, у понеділок робоча група ФІФА прибула до Марокко, щоб перевірити відповідність заявки країни правилам федерації.

Associated Press проаналізувало 483 сторінки заявки і констатує, що Марокко приховало можливий ризик для представників ЛГБТ-спільноти через діючий закон, який оголошує гомосексуальність злочином.

“Доповідь Марокко щодо стану з правами людини, представлена в ФІФА, спеціально замовчує проблему, відому уряду. Очевидно, що якщо Марокко отримає право на проведення чемпіонату світу, представники ЛГБТ зіштовхнуться з дискримінацією в цій країні”, – сказав президент марокканської Асоціації прав людини Ахмед Ель Хаджі.

За його словами, очевидно, що “якщо Марокко буде проводити чемпіонат, то люди з ЛГБТ-спільноти, які приїдуть дивитися ігри, зіткнуться з суттєвою дискримінацією, а держава не зможе їх захистити”.

Відповідно до статті 489 Марокканського кримінального кодексу, сексуальні акти між людьми однієї статі підлягають покаранню від 6 місяців до 3 років позбавлення волі.

Ім’я господаря ЧС-2026 стане відоме 13 червня 2018 року.

“Згідно з новими вимогами щодо недискримінації та дотримання прав людини, які містяться в статутах FIFA, однією з червоних ліній є гомофобна діяльність, закони чи політика”, – сказала AP директор глобальних ініціатив організації Human Rights Watch Мінкі Ворден.

“Марокко, якщо вони серйозно хочуть перемогти у конкурсі на прийняття чемпіонату, має бути готовим до скасування статті кримінального кодексу, яка карає людей за те, що вони є геями”, – додала вона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter