Маріупольці вийшли на протест, аби домогтись від окупантів підключення води та світла

Дата: 15 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі мешканці одного з районів вийшли на протест, аби висловити своє невдоволення тим, що окупанти не проводять обіцяні ремонтні роботи, а тому люди змушені жити без води та світла. 

Про це повідомили у Маріупольській міській раді. 

Будинки на проспекті Перемоги у Маріуполі. Скриншот Google Maps

На протест з вимогою ремонтувати порив та розбиту підстанцію під будівлею “Азовжитлокомплекс” зібрались мешканці трьох будинків на проспекті Перемоги. Посадовці виклали відео, зняте одним з присутніх на мітингу. У ролику видно чимало містян, серед яких багато жінок. 

“У будинках вже третій місяць немає води та світла. Люди виживають. Адміністрація ж не дає жодних відповідей про причини”, – переповідають слова мітингувальників у міськраді. 

Скриншот відео

За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, ті посадовці, які пішли на співпрацю з окупантами, нині звільняються, адже не хочуть “лишатись крайніми”. Так, наприклад, вчинили керівник та головний енергетик окупаційної “Маріупольтепломережі”.

У Маріупольській міськраді кажуть, що невдоволення шириться серед містян: “Люди з інших районів також обурюються відсутністю елементарних умов для життя. Окупанти відновили жеки, які бездіють”.

Нагадаємо, що гуманітарну ситуацію в окупованому Маріуполі називають катастрофічною. Проблема з доступом до харчів та води там існує майже від початку вторгнення, однак попри це російські військові не пропускають українських гуманітарних вантажів, а ті, які вдавалося довезти, розкрадали й продавали маріупольцям чи видавали за російську допомогу.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter