Марʼїнки більше немає – Залужний

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що міста Мар’їнки на Донеччині більше немає. Місто повністю зруйноване внаслідок російських обстрілів.

Про це він повідомив під час пресконференції, пише hromadske. 

Фото: Андрій Єрмак

Так, журналісти запитали його про заяви окупантів щодо повного захоплення міста. Залужний відповів, що українські війська відійшли, у деяких місцях вони окопалися на околицях Марʼїнки, а в інших – трохи далі.

“Мар’їнки більше немає”, – наголосив головнокомандувач, розповідаючи про стан міста після активних бойових дій.

Кажучи про ведення бойових дій навколо Авдіївки, Залужний зазначив, що “не треба зациклюватись і на цьому робити шоу”. За його словами, ведення бойових дій підпорядковується законам військових, і вони “не підпорядковуються тому, що чогось хочуть політики чи журналісти”. 

“Противник зараз має можливість концентрувати сили й може робити за два-три місяці те, що вони зробили з Бахмутом. Ми будемо обороняти рівно стільки, скільки вистачить сил. Але якщо будемо розуміти, що краще зберегти людей, а потім відвоюємо це”, – сказав він.

Напередодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів президенту Росії Володимиру Путіну про нібито повне захоплення міста Мар’їнка, що на Донеччині. Тоді в Збройних силах України це заперечили й сказали, що бої за місто тривають.

Український аналітичний проєкт DeepState 14 грудня повідомляв, що російські війська контролюють близько 96% Мар’їнки. 

Нагадаємо, що на Донеччині 26 грудня під час обстрілу Бахмутського й Покровського районів загинули четверо цивільних, ще троє поранено. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter