Майже третину території деокупованої Херсонщини вже розмінували

Дата: 15 Лютого 2024
A+ A- Підписатися
На деокупованій території Херсонської області розмінували близько 29% від загальної площі земель. Більшість розмінованих територій – це землі сільськогосподарського призначення.
 
Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.
 
Джерело: телеграм-канал Олександра Прокудіна

“Двісті тисяч гектарів правобережної Херсонщини – розміновано. Це близько 29% від загальної площі територій… Про обсяги зробленого найкраще скаже кількість знайденої вибухівки. Понад 146 тисяч вибухонебезпечних предметів за цей період знешкодили вибухотехніки”, йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цьому передувала небезпечна й кропітка робота вибухотехніків. Нині Херсонщину щодня роблять безпечнішою 1060 саперів. Серед них – фахівці ДСНС, ЗСУ, ДССТ, НПУ, а також організацій Danish Refugee Council, HALO Trust, Norwegian People’s Aid та Demining Solution.

Прокудін розповів, що кількість вибухотехніків, які працюють у регіоні, вдалося значно збільшити завдяки рішенням, ухваленим під час засідання Конгресу місцевих і регіональних рад при президентові.

Більшість розмінованих територій, а саме 173 тисячі гектарів – землі сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, 30% території України забруднені вибухонебезпечними предметами, це – більш ніж 174 тисячі квадратних кілометрів.

Раніше ZMINA повідомляла, що Україна посідає друге місце у світі після Сирії за кількістю жертв протипіхотних мін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter