Майже 90% українців вірять, що Україна переможе Росію

Дата: 02 Березня 2022
A+ A- Підписатися

88% опитаних українців вірять, що Україна зможе відбити напад Росії. Практично щодня цей показник зростає. Лише 10% сьогодні не мають такої впевненості.

Такими є результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного 1 березня.

Соціологи опитали 1200 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

80% опитаних зазначили, що готові захищати цілісність України зі зброєю в руках. У порівнянні з довоєнними часами цей показник значно зріс (у 2020 році – 59%). Найвищий рівень готовності спостерігається на заході та в центрі, дещо нижчий рівень готовності – на півдні та сході.

Але навіть у південно-східних регіонах надзвичайно високий рівень готовності воювати за Батьківщину (на півдні майже 80%, на сході майже 60%). У гендерному розрізі готовність воювати зі зброєю за Україну висловили 90% чоловіків та 70% жінок.

Підтримка вступу України до Європейського Союзу та НАТО найвища за всю історію опитувань: 86% підтримують приєднання України до ЄС, 76% – за вступ до НАТО. Позитивна динаміка відбулася завдяки зростанню підтримки вступу до західних структур серед населення півдня та сходу. У віковому розрізі в усіх категоріях спостерігається одностайна підтримка вступу України до ЄС та НАТО.

61% вірять у те, що Україна стане членом Європейського Союзу найближчим часом (протягом одного-двох років). 13% вірять, що наша держава стане членом ЄС через п’ять років, у ще довшій перспективі – 6%. Вагаються з оцінками 17%. Не вірять у те, що Україна стане членом ЄС, лише 4%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter