На базі телеканалу “Дом” проводять професійні курси для молодих журналістів – Мацука

Дата: 23 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Для молодих журналістів на Сході України на базі Краматорського регіонального бюро державного  телеканалу “Дом” проводяться регулярні курси для кращого опанування професійних навичок.

Про це 22 квітня розповів шеф-редактор телеканалів “Дом” та UATV Олексій Мацука під час онлайн-дискусії “Як розповісти світу та тимчасово окупованим територіям правду про Україну?”, передає кореспондент ZMINA

Джерело: detector.media

У заході, організованому Комісією з журналістської етики (КЖЕ), також узяли участь співзасновник Громадського радіо, голова КЖЕ Андрій Куликов, гендиректорка ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України” Юлія Островська, асоційована членкиня Центру сталого миру та демократичного розвитку, дослідниця медіа та культури Оксана Лемішка

Мацука уточнив, що курси відкрито для всіх, на них молодих журналістів навчатимуть монтувати відео, працювати з технікою тощо.

“Також у нас завжди є відповідні програми під час традиційного “Донбас медіафоруму” – за два-три дні його проведення є багато ініціатив саме для молодих колег зі східних та південних регіонів України. Для нас це є пріоритетом”, – додав він. 

Нагадаємо, “Дом” – це державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України”. Він розпочав мовлення 1 березня 2020 року на тимчасово окупованих територіях для об’єктивного інформування українців у вказаних регіонах та інформаційного сприяння їхній реінтеграції. До складу держпідприємства також входить телеканал UATV.

З 1 березня 2021 “Дом” значно розширив покриття завдяки супутниковому мовленню, збільшенню кількості цифрових і аналогових передавачів. Також телеканал з’явився в кабельних мережах підконтрольних Україні територій Донеччини та Луганщини.

На сайті телеканалу в плеєрі доступна онлайн-трансляція всіх програм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter