Литовського депутата виключили з групи Європарламенту за гомофобні висловлювання

Дата: 24 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Група Renew Europe проголосувала за виключення литовського депутата, лідера “Партії праці” Віктора Успасскіх за гомофобні висловлювання. За виключення політика з групи проголосували 72 євродепутати, 6 були проти, 6 утрималися.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Delfi.

Фото: Delfi

На відео Віктор Успасскіх використовував слова, які принижують гідність і порушують права людини.

“Сьогодні в деяких країнах небезпечно навіть говорити, що ти людина звичайної орієнтації. Я не хочу, щоб мої бесіди, передачі коментували всякі педики, тому що це передача не для них. Я говорю про педиків, збоченців, про тих, у кого така доля, таке життя, це не їх вина, що у них якийсь потяг, що вони представляють чоловіка в одязі як жінку. Більшість таких людей не рекламують себе, але ті, які сунуть свій предмет під спідницю і йдуть на вулицю, кричать, –це педики, збоченці“, – сказав Успасскіх.

“Ми були шоковані, коли дізналися про гомофобські заяви члена нашої політичної фракції в ЕП з Литви”, – написала в Twitter група Renaissance, яка об‘єднує прибічників і членів партії президента Франції Макрона у фракції Renew Europe.

“Ми засуджуємо ці заяви і просимо розпочати процедуру виключення з фракції. Ми підтримуємо представників ЛГБТ в Європі “, – сказано в заяві.

Голова Renew Europe румунський політик Дачіа Чолош також заявив, що зміст відео з Успасскіх є абсолютно неприпустимим, пронизаний ненавистю і носить явно гомофобний характер. 

Минулого тижня литовський європарламентар надіслав колегам лист з вибаченнями.

Він визнав, що використовував у своїй заяві занадто грубі висловлювання, але запевняв, що вони були спрямовані не проти представників громади ЛГБТ, а на адресу політичних опонентів і ЗМІ за необ’єктивну подачу інформації. 

Зараз у групі Renew Europe 97 членів Європарламенту та лише один член від Литви.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter