Львівський комісаріат оприлюднив у Facebook імена і прізвища 15 тисяч призовників

Дата: 22 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Львівський обласний військовий комісаріат оприлюднив списки тих, хто ухиляється від строкової служби. Списки містять прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, а також район, де вони мешкають. Загалом оприлюднено дані близько 15 тисяч чоловіків.  

Списки оприлюднили на сторінці військомату у Facebook.

 

Як інформує Zaxid.net, дані передали до поліції, тож тепер їм загрожує рік умовного позбавлення волі. За результатами поліція уже відкрила кілька кримінальних проваджень. 

“Нам на область дали додаткове завдання: зібрати ще 110 чоловіків. Отже, половина наряду вже є, а до 27 числа будуть всі команди укомплектовані, і додаткове завдання буде виконане”, ‒ розповів військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко.

За його словами, у Львові є чимала кількість осіб, що переховується від служби, бо в місті громадяни не такі “свідомі”, як у області. Водночас, у військкоматі кажуть що Львівщина є серед лідерів за кількістю набраних призовників.

Тим часом представник Офісу Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко вказує на неправомірність таких дій. Він спрогнозував, що автор дописів зазнає адміністративної відповідальності. 

 “Шановний автор цього посту! Ви скоїли адміністративне правопорушення та будете притягнуті до відповідальності на підставі статті 188-39 КУПАП України та Закону України “Про захист персональних даних”. Вимагаю завтра відповідальну особу обласного комісаріату з`явитися до Наталії Малих та Світлани Маковецької для надання пояснення по суті неправомірного поширення персональних даних осіб”, ‒ пише представник Омбудсмана у повідомленні.

Загалом до армії зі Львівщини повинні піти 635 юнаків. Служитимуть вони у Збройних силах України, Нацгвардії та у Державній спецслужбі транспорту. Осінній призов завершується 28 листопада.

Нагадаємо, уночі 4-го листопада поліція спільно з військовими затримувала призовників-ухильників у популярному серед львівської молоді проїзді Крива Липа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter