Львів’янка стверджує, що її брата-волонтера викрало СБУ

Дата: 31 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Львів’янин Петро Кондрак, який займався волонтерською допомогою військовим, зник у Чернівцях 12 жовтня. Свідки стверджують, що його увезли бійці спецпідрозділу СБУ “Альфа”. Рідні досі нічого не знають про його перебування.

“Третій тиждень як викрали брата. Дуже багато людей допомагають у пошуках, багато версій, ще більше здогадок і слухів. Силовики усіх служб мовчать. У МВС на Петра немає жодних справ (підтвердив начальник Львівської обласної поліції Дмитро Загарія). ГПУ про нього не чули. Залишається СБУ, з них все почалося і до тепер крутиться”, – пише 30 жовтня у Фейсбук сестра зниклого Лілія Якимець.

Раніше, у коментарі ZAXID.NET дружина Петра Оксана Кондрак повідомила, що зв’язок з ним зник 12 жовтня, а 14 жовтня їй зателефонували невідомі особи з прихованого номера та повідомили, що його викрали на автостоянці біля готелю “Буковина” у Чернівцях.

“Якщо вірити цим людям, викрадачів було декілька і вони були в зеленій формі. Але мій чоловік не мав явних ворогів, тому я навіть не уявляю, хто міг би навмисне йому заподіяти шкоду”, – розповіла Оксана Кондрак.

За її словами, Петро Кондрак почав волонтерську діяльність ще з часів Майдану – діставав теплі речі та їжу. Згодом взявся за поміч військовим на Сході. Однак 12 жовтня волонтер поїхав до Чернівців і зник.

“Ввечері Петро припаркував автомобіль сестри біля готелю “Буковина”. Та приблизно о 19 годині до входу під’їхали два автомобілі. З них вийшло шестеро чоловіків і схопили волонтера. Петра затягнули в бус, після цього зв’язок із ним втратили. Під стінами готелю, де його бачили востаннє, очевидці чули вигуки “СБУ”. У Службі безпеки запевняють – у той день у місті не проводили жодних спецоперації”, – повідомляє про зникнення Кондрака “24 канал”.

Друзі Петра розповідають, що в Чернівці скоріш за все волонтер поїхав по речі для військових.

Дружина одразу написала заяву до Головного управління Національної поліції Чернівецької області, однак розслідуванням зникнення поліція почала займатись більше ніж через тиждень.

“Слідчі навіть не затребували у керівництва готелю “Буковина” відео з камер спостереження. А тим часом мого чоловіка могли вже вбити. Через бездіяльність поліції я звернусь до прокуратури Чернівецької області”, – заявила жінка.

Речниця ГУ НП Чернівецької області Жаннета Осавелюк в коментарі ZAXID.NET підтвердила факт зникнення львів’янина Петра Кондрака.

“У нас дійсно є заява про зникнення Петра Кондрака. Я можу лише сказати, що працівники поліції проводять слідчо-оперативні заходи для того, аби встановити місцезнаходження цього чоловіка”, — зазначила Осавелюк.

В свою чергу Лілія Якимець впевнена, що її брата викрали співробітники СБУ.

“Викрадало СБУ “Альфа”. Це підтверджує директор готелю, працівники готелю та міліція, яка прибула на виклик. Кримінальну справу не відкривали відразу, тому що керівництво Чернівецької міліції повідомило, що працювало СБУ. Провадження було відкрите через 5 днів по моїй заяві. Халатність чи щось приховують?”, – пише Якимець 30 жовтня у Фейсбук.

За її словами, вона отримала неофіційне підтвердження від проінформованих людей, що до викрадення причетна СБУ, і що її брату можуть інкримінувати ввезення зброї.

Сестра зниклого підозрює, що Кондрака можуть тримати в одній із “таємних тюрем СБУ”.

“Звертаюся до пана Грицака (Василь Грицак – голова Служби безпеки України)! Який страшний злочин міг вчинити мій брат, що його потрібно було викрадати (зброя, тероризм, держ. переворот)? Будь ласка, офіційно спростуйте, або підтвердить це викрадення. Можливо, Ви не знаєте всієї ситуації до кінця. Просимо розібратися!”, – пише Лілія Якимець.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter