Лутковська зможе відвідати Сущенка та Панова у Лефортово

Дата: 28 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявляє про домовленість з Росією на доступ до українських політв’язнів Романа Сущенка та Євгена Панова, яких утримують в РФ.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого.

Лутковська вважає це одним із позитивних досягнень за результатами спільного візиту з її колегою до окупованого Криму.

“Оскільки вже встановлено певну довіру, ми можемо просуватися далі. Маю на увазі, що Тетяна Москалькова зможе приїжджати провідувати російських громадян, а ми у відповідь сподіваємося здійснювати візити до наших громадян, наприклад у Москві”, – зазначила Валерія Лутковська.

Також найближчими тижнями Лутковська, згідно з домовленностями, планує відвідати засуджених українських громадян, які утримуються у виправних колоніях в Сімферополі.

Триватимуть переговори і подальша співпраця омбудсманів України і РФ щодо переміщення засуджених українців з пенітенціарних установ АР Крим на материкову частину України, наразі це 17 осіб.

“Водночас, за наявності цілковитої готовності Омбудсмана України здійснити вказане переміщення, залишаються невизначеними правові механізми для проведення цієї процедури з російської сторони. Однак, за словами російського Омбудсмана, зрушення є, “проведена певна робота, зібрані необхідні документи””, – наголошують у прес-службі.

Нагадаємо, 26 грудня український омбудсмен Валерія Лутковська прибула до Криму для зустрічі з політв’язнями, які тримаються в Криму, а також з тими засудженими, хто звернувся з проханням про передачу на материкову частину.

Цього разу омбудсмен змогла зустрітися лише з трьома політв’язнями — фігурантами справи “26 лютого” Ахтемом Чийгозом, Алі Асановим та Мустафою Дегерменджі.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter