Лутковська просить Нацполіцію перевірити антисемітську колонку “Чортківського віснику”

Дата: 09 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Авторська колонка “Ж_ди чи євреї?”, опублікована 2 лютого 2018 року в газеті “Чортківський вісник”, містить інформацію антисемітського змісту, що порушує права і свободи представників єврейської національної меншини та має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

До такого висновку під час моніторингу прийшли в секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, повідомляє прес-служба омбудсмана.

На думку членів секретаріату, в матеріалі редакторки видання Мар’яни Полянської присутня мова ворожнечі, спрямована на приниження національної честі та гідності представників єврейського народу.

Матеріал Мар’яни Полянської, опублікований в газеті “Чортківський вісник” 2 лютого 2018 року. Фото: Facebook

Омбудсман Валерія Лутковська звернулася до керівництва головного управління Національної поліції у Тернопільській області з проханням перевірити колонку Полянської на наявність ознак розпалювання міжнаціональної ворожнечі, та вжити заходів реагування відповідно до вимог законодавства.

Офіс Уповноваженої також направив листа до керівництва “Чортківського віснику” щодо недопущення випадків поширення мови ворожнечі.

“Також висловлено прохання провести відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу з журналістами та працівниками редакції з означеного питання”, – зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, в скандальній колонці головна редакторка “Чортківського віснику” Мар’яна Полянська називає велику кількість євреїв при владі причиною всіх проблем в Україні. Змінити ситуацію, на її думку, може лише поява “керівника-українця”.

Після появи фото опублікованого матеріалу у Facebook Полянську звинуватили в антисемітизмі та запропонували притягнути її до кримінальної відповідальності.

Згодом стало відомо, що Мар’яна Полянська є єдиним працівником газети “Чортківський вісник”. Після того, як міськрада припинила видавати газету, вона викупила її за кошти, які взяла на себе в кредит.

Журналістка також заявила, що привертати увагу до видання чи своєї персони колонкою не хотіла, та ніколи не думала, що стане “відомим ксенофобом”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter