Лукашенко заявив, що домовився з Путіним про розгортання “спільного регіонального угруповання військ”

Дата: 10 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що домовився з Володимиром Путіним про розгортання “спільного регіонального угруповання військ”.

Про це повідомляє прокремлівське видання “РИА Новости”.

Олександр Лукашенко та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

“У зв’язку із загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угрупування російської федерації та Республіки Білорусь. Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози сягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо залучати угруповання Союзної держави. Основа (я завжди про це говорив) цього угруповання – армія, Збройні сили Республіки Білорусь.

Повинен вас інформувати, що формування цього угрупування розпочалося. Воно йде вже, мені здається, протягом двох днів. Віддано моє розпорядження, щоб ми розпочали формування цього угруповання“, – заявив Лукашенко.

Він також заявив, що його “неофіційні канали” попередили про те, що нібито по Білорусі буде завдано удару з території України.

Напередодні українська розвідка повідомляла, що Росія намагається втягнути Білорусь у відкриту війну з Україною. Так, Білорусь зосередила біля кордону з Україною шість батальйонів. Це і механізовані батальйони, і батальйони повітряно-десантних військ так званого командування сил спеціальних операцій.

Нагадаємо, що російська армія вночі та зранку 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по багатьох регіонах України, зокрема Києву та Київщині, Запоріжжі, Полтавщині, Дніпру та Дніпропетровщині, Львову, Миколаєву, Тернополю та Хмельницькому, Житомирщині та Сумщині (дані станом на 12.30). Є загиблі та потерпілі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter