Луганському колаборанту-пропагандисту Колеснікову оголосили про підозру

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Луганському пропагандисту Сергію Колеснікову оголосили про підозру в колабораціонізмі через інформаційну співпрацю з російською окупаційною “владою”.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Сергій Колесніков

За інформацією слідчих, мешканець Луганська з 2014 року працює в “державній телевізійній та радіомовній компанії” окупантів “головним редактором”. 

У повідомленні наголосили, що чоловік не лише готує, редагує та затверджує остаточну редакцію телевізійних сюжетів, чинить безпосередній вплив на інформаційну політику телеканалу, але й сам працює у кадрі.

“Його антиукраїнська “телепродукція” транслюється в ефірі телеканалу “Луганськ24″ на всій тимчасово окупованій території Луганської області, на відеохостингу Rutube.ru, у соціальних мережах”, — зазначили в СБУ.

Після початку повномасштабного російського вторгнення пропагандист зосередився на виправдовуванні окупантів та російських воєнних злочинів і поширенні антиукраїнських фейків.

СБУ повідомила пропагандисту про підозру у колабораційній діяльності за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, його планують оголосити в розшук.

Колеснікову загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що двом російським пропагандистам, які публічно закликали до геноциду українців та війни в Україні заочно оголосили підозри. Йдеться про автора книги “Денацификация Украины. Страна невыученных уроков” Армена Гаспаряна та політтехнолога й автора антиукраїнських публікацій Тимофія Сєргєйцева. СБУ оголосила їх у міжнародний розшук.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter