Луганські лікарі не приїхали свідчити у справі Савченко

Дата: 22 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Лікарі з Луганської області не приїхали в Росію на судове засідання по справі української льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс – Юг“.

Викликає здивування той факт, що всі свідки відмовилися від участі в процесі в один і той самий час, а їхні заяви написані однаково, наче під копірку“, – сказав в ході процесу Ілля Новіков, адвокат льотчиці, що утримується у Росії за звинуваченням у причетності до вбивства російських журналістів на Луганщині.

Суд не задовольнив клопотання адвокатів про повторний виклик лікарів у якості свідків. Сторона захисту вважає, що лікарів не пустили на судове засідання, щоб суд не міг поставити їм питання про кількість поранених та вбитих бойовиків.

Під час судового процесу було оприлюднено протоколи допиту лікарів луганської лікарні №7, згідно з якими поранений російський журналіст Ігор Корнелюк помер у лікарні 17 червня 2014 року о 13:45 від множинних мінно-вибухових травм з ураженням внутрішніх органів і кровотечі. Останки телеоператора Антона Волошина також були доставлені до цієї медустанови після 13:00.

Нагадаємо, сестра Надії Савченко Віра повідомила каналу “112”, що українська льотчиця має намір знову почати голодування. Також сестра зазначила, що Надія Савченко склала заповіт, але при цьому не повідомила про його деталі.

Надію Савченко звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів у Луганській області та незаконному перетині кордону. Адвокати і сама Савченко це заперечують та стверджують, що її викрали на Донбасі та незаконно вивезли на територію Росії.

Адвокат Марк Фейгін раніше оприлюднював експертизу відео, знятого під час бою під Луганськом. За його словами, відео свідчить про те, що на момент загибелі журналістів Савченко вже була в полоні “ЛНР” і не могла здійснювати корегування артилерійського вогню.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter