Локдаун у Києві продовжили до 30 квітня

Дата: 14 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві на два тижні продовжили посилений карантинний режим, під час якого залишатимуться закритими школи та дитсадочки, а громадський транспорт перевозитиме лише за спецперепустками.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив сьогодні на брифінгу.

За його словами, оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, комісія з надзвичайних ситуацій у місті ухвалила рішення про продовження суворих обмежувальних заходів у Києві на два тижні, тобто до 30 квітня.

У телеграмі Кличко уточнює, що до 30 квітня:

  • залишаться закритими всі школи й дитячі садочки;
  • увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками, тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури;
  • заклади громадського харчування працюють тільки на винос чи доставлення;
  • не працюють продуктові ярмарки.

Кличко повідомив, що минулої доби в місті виявили 1457 інфікованих, померли 47 людей (21 жінка та 26 чоловіків).

За його словами, станом на 14 квітня у стаціонарах медзакладів столиці лежить 4261 хворий на коронавірус. З них 3173 пацієнти у важкому стані, 3728 отримують кисневу підтримку, 65 осіб – під апаратами ШВЛ. Заповненість ліжок в комунальних медзакладах – майже 71%.  

Кличко додав, що, засвідченнями лікарів, стали частіше хворіти діти, а також більше хворих стали потребувати кисневої підтримки. 

Нагадаємо, Київ з 23 березня у “червоній” зоні епіднебезпеки, хоча влада міста посилила карантин з 20 березня.

З 5 квітня в столиці посилили карантинні обмеження. У місті не працюють школи й дитячі садочки, а громадський транспорт доступний тільки для співробітників підприємств критичної інфраструктури, які можуть скористатися ним за наявності спецперепустки.

Водночас у перші дні цих обмежень працівники критичної інфраструктури, зокрема медики, скаржилися, що їм не вдалось отримати спецперепустки. Тоді в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що вже загалом надрукували 500 тисяч перепусток і видали 437 тисяч з них. Водночас там пообіцяли надрукувати додаткову партію перепусток, щоб забезпечити всіх працівників критичної інфраструктури.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter