“Лікують від атеїзму та ЛГБТ”: у Дагестані виявили так звану “реабілітаційну клініку”

Дата: 10 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Дагестані, який входить до складу РФ, виявили так звану “реабілітаційну клініку”, де пацієнтів “лікували” від атеїзму, іншої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Про це повідомляє російський телеграм-канал SOTA.

Фото: Pixabay

За інформацією каналу, однією з “пацієнток” клініки “Альян Рекавері” є Еліна Ухманова. Батьки віддали її туди на чотири місяці через те, що вона двічі втікала від них, страждаючи від домашнього насильства.

У закладі дівчина зазнавала знущань у вигляді підвішування на наручниках, сковування з іншими людьми та непомірних фізичних навантажень на зразок 400 присідань за лайку.

“Тебе могли побити, і цілодобово ти висиш, без їжі та води, і нікому з реабілітантів не можна з таким розмовляти, щонайбільше могли в туалет відпустити, і то кілька разів тільки. Директори відкрито говорили, що, навіть якщо людина обмочиться в штани, вона так висітиме”, – розповіла Ухманова.

На сайті закладу обіцяють “повторну безоплатну реабілітацію”, якщо родичі не будуть задоволені підсумками перших тортур.

Раніше в цьому телеграм-каналі також розповідали історію дагестанця, 22-річного Магомеда Асхабова, якого рідні на сім місяців відправили до “реабілітаційного центру”, щоб “вилікувати від гомосексуалізму”.

Нагадаємо, що це не єдиний випадок, коли у РФ використовують заборонені у світі методи медицини. Так, у 2018 році московська приватна клініка пропонувала на сайті послугу “Жіноче обрізання”. В описі процедури на сайті зазначено, що для проведення втручання немає медичних показань, а проводиться воно через релігійні або ритуальні мотиви. 

На сайті центру пропонувалося три види обрізання: видалення капюшона клітора, видалення клітора разом з капюшоном і малими статевими губами й інфібуляція.

Крім того, у 2022 році гінекологиню Ізаню Нальгієву, яка 2019 року провела операцію “жіночого обрізання” дев’ятирічній дівчинці, суд в Інгушетії оштрафував на 30 тисяч рублів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter