Likee заблокувала акаунти юних українців, які імітували стосунки в соцмережі

Дата: 18 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Соцмережа Likee заблокувала акаунти восьмирічної Мілани Маханець та 13-річного Павла Паєма з України, які імітували стосунки в соцмережі.

Про це повідомив Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: Instagram

“Після інциденту, який набув резонансу, акаунти “юних блогерів” у мережі Likee заблоковано. Надійшло повідомлення від офіційного представника мережі, що вони обурені таким контентом”, – написав він. 

Кулеба наголосив на тому, що “всі соціальні мережі, якими користуються діти, мають ретельніше ставитися до того контенту, який у них є”.

“Адже діти дуже чутливі, і деструктивний контент має на них сильний вплив”, – уточнив він.

Нагадаємо, що поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів” через публікації в соцмережах світлин та відео двох неповнолітніх блогерів, які імітують стосунки в мережі.

Увагу правоохоронців до них привернув Кулеба. Він отримав від користувачів соцмереж повідомлення з обуреннями контентом за участю юних українців, які, зокрема, виставляли у відкритий доступ фото та відео, на яких цілувалися, спали вдвох, а також прикували одне одного до себе на добу, через що були змушені разом ходити до туалету. 

Кулеба заявив, що це “дуже провокативні матеріали, які можуть мати негативний вплив не тільки на цих самих дітей, але і на всю дитячу аудиторію України”.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter