Лікарці з Херсона, яка під час окупації очолила один з медзакладів міста, оголосили підозру через співпрацю з росіянами

Дата: 08 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Лікарці-кардіологу з Херсона, яка під час російської окупації виконувала обов‘язки головного лікаря одного з комунальних медичних закладів міста, оголосили підозру в пособництві окупаційній адміністрації держави-агресора.

Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора.

У червні 2022 року окупанти силовим шляхом за допомоги військових країни-агресора усунули від роботи легітимного директора комунального некомерційного підприємства “Херсонська міська лікарня імені Афанасія та Ольги Тропініних” Леоніда Ремигу.

У серпні виконувати обов‘язки головного лікаря при російській владі добровільно погодилась жителька Херсона Ірина Свиридова. На цій посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, впроваджуючи політику окупаційної адміністрації. Зокрема, видавала персоналу лікарні зарплату в рублях та інше.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, у серпні Свиридова дала усне розпорядження співробітникам лікарні передати окупантам службовий автомобіль Renault Duster, 2019 року випуску. Машина вилучалась на потреби “департаменту охорони здоров‘я”, створеного окупаційною владою.

Колаборантку поки не затримали, підозру їй оголошено заочно.

Свиридову підозрюють у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 ККУ, тобто пособництво окупаційній адміністрації держави-агресора шляхом реалізації рішень і передачі матеріальних ресурсів. За такі дії їй загрожує від 10 до 12 років ув‘язнення.

Нагадаємо, на початку січня у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні правоохоронці викрили колишню посадовицю міжгалузевого підприємства залізничного транспорту, яка під час тимчасового захоплення міста приєдналася до місцевої окупаційної адміністрації. Там вона очолила створене окупантами підприємство промислового залізничного транспорту “Херсонської залізниці”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter