ЛГБТ-активісти звинуватили Гугл та Ютуб у дискримінації і подали проти них позов

Дата: 16 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Група ютуб-блогерів подала федеральний позов проти кампанії Гугл та її сервісу Ютуб через використання алгоритмів, які несправедливо демонетизують відео, присвячені ЛГБТ-тематиці, відзначаючи їх як “приголомшливі” і “образливі”.

Крім того, як повідомляє Forbes, позивачі вважають дискримінаційним те, що компанія не дає творцям ЛГБТ-контенту купувати рекламу в інших відео, не блокує гомофобні відео, спрямовані на висміювання певних ютуберів, розміщує анти-ЛГБТ-відео в рекомендованих до перегляду після відео ЛГБТ-тематики, рекламують анти-ЛГБТ-відео перед показом відео ЛГБТ-тематики тощо.

Наприклад, гей-пара, яка продюсує блог GNews!, зазначає в позові, що Ютуб завадив їм залучати нових підписників, що призвело до зниження виторгу з каналу. До того ж у 2017 році компанія не дозволила їм прорекламувати своє відео, оскільки позначила його як “контент, що шокує”. За словами позивачів, співробітник Гугла повідомив їм, що відео отримало таку мітку, оскільки в ньому обговорювали, як це – бути геєм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter