Левоньківська психлікарня нарешті потрапила під нагляд прокуратури

Дата: 04 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Стосовно посадових осіб Левоньківської психіатричної лікарні, які замість допомоги піддавали пацієнтів тортурам, Чернігівська прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської прокуратури.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) щодо неналежного виконання посадовими особами Левоньківської психіатричної лікарні службових обов’язків із забезпечення належного перебування хворих у лікувальному закладі.

“Приводом для реєстрації провадження стали встановлені порушення порядку надання психіатричної допомоги, санітарно-епідеміологічного та лікувально-охоронного режимів перебування хворих, в тому числі незабезпечення їх мінімальним рівнем засобів гігієни, ненадання своєчасної та кваліфікованої медичної допомоги, порушення прав людини при залученні до праці”, – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Чернігівського РВ УМВС України в області, процесуальне керівництво – прокуратурою Чернігівського району.

Нагадаємо, у Левоньківській психіатричній лікарні пацієнти були змушені користуватись вуличним туалетом без дверей, безкоштовно працювати на господарстві, серед пацієнтів були люди, які роками не виходили з приміщень на вулицю, також були недоглянуті підопічні з пролежнями, а замість памперсів мали мокрі пелюшки.

Раніше прокуратура Чернігівської області на звернення представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини повідомляла, що примусові заходи у Левоньківській психіатричній лікарні не застосовуються, та спрямувала звернення представника омбудсмана до місцевого управління охорони здоров’я.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter