Лауреатом Премії імені Георгія Гонгадзе став співзасновник і керівник проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко

Дата: 21 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Переможцем щорічної журналістської Премії імені Георгія Гонгадзе став Богдан Логвиненко — український письменник, літературознавець, журналіст, редактор, телеведучий, блогер, громадський діяч, співзасновник і керівник мультимедійного проєкту Ukraїner.

Про це стало відомо 21 травня під час церемонії нагородження, яка відбулася в Києві в “Мистецькому арсеналі”.

Джерело: пресслужба Премії імені Георгія Гонгадзе

Фіналістами Премії цього року стали воєнкор, засновник проєкту DonbasFrontliner Андрій Дубчак і редактор видання “Європейська правда” Сергій Сидоренко.

Ukraïner Логвиненко заснував 2016 року, проєкт здебільшого позиціювався як пізнавальний. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну медіа перезапустило канали комунікації, почавши мовити про війну Росії проти України для української та закордонної аудиторії. Одним із найважливіших пріоритетів для Ukraїner стали оповіді про незламність українців, розказані різними мовами на різних платформах, йдеться на сайті премії.

Логвиненко є співавтором документального проєкту та книги “Деокупація” про опір людей на деокупованих територіях України. Він також був фіналістом Премії імені Георгія Гонгадзе у 2020 році.

“До появи Ukraïner я почував себе у меншості. Людиною, яка намагається зсередини змінити журналістську етику, розповідати про внутрішню корупцію. Це премія на честь журналіста, який також відчував себе у меншості серед колег, які за інерцією совєтської пропаганди служили своїм власникам, політикам, правлячим партіям. Безкомпромісність у питаннях співпраці з ворогом, російським колоніалізмом, української ідентичності — це те, що ми отримали у спадок від Георгія Гонгадзе. Премія — це кредит довіри й відповідальність за цей спадок”, — сказав Логвиненко під час нагородження.

Премія імені Георгія Гонгадзе заснована PEN Ukraine в партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської бізнес-школи, самим цим закладом та виданням “Українська правда”.

Лауреата визначають раз на рік, 21 травня, у день народження журналіста Георгія Гонгадзе.

Нагадаємо, що лауреатами Премії минулого року стали фотографи Мстислав Чернов і Євген Малолєтка, які працювали в оточеному російськими військами Маріуполі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter