Латвійського артиста перевіряють через візит до окупованого Криму

Дата: 09 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Служба державної безпеки Латвії розпочала перевірку участі місцевого артиста Яніса Лемежіса в музичному фестивалі “Дорога на Ялту” в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на латвійські ЗМІ.

Фото: Скріншот відео Російське слово Латвії / YouTube

У службі підтвердили, що “цей випадок їм відомий і служба його оцінює відповідно до своєї компетенції“. У спецслужбі також нагадали, що український Крим у 2014 році був анексований РФ незаконно, та закликали громадян Латвії утриматися від його відвідин, зазначивши, що за порушення введених Євросоюзом санкцій передбачено кримінальну відповідальність.

Підконтрольна Росії влада Криму раніше анонсувала згаданий фестиваль, називаючи його “міжнародним”.

За інформацією ЗМІ, цього року латвійський виконавець Яніс Лемежіс виступив в Криму з піснею про солдата та отримав друге місце на конкурсі.

Сам співак у поїздці на окупований півострів нічого поганого не вбачає.

Моя позиція така: я нікого не захищаю, але це моє право — виступати там, де я хочу. Є й інші артисти з Латвії, які побували на майданчиках у Криму. Звичайно, завжди хтось буде засуджувати, всім не догодиш. З дуже багатьма діями уряду Латвії я теж не згоден. І це моя думка, я маю на це право“, — заявив Лемежіс.

Представництво президента України в Криму повідомляло раніше, що за 2020 рік зібрало 36 фактів концертів російських співаків та гуртів, театральних вистав і зйомок художніх фільмів з російськими артистами в Криму для внесення іноземців до відповідного переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter