“Лёва” з Макіївки проведе за ґратами 10 років, бо останні вісім воював пліч-о-пліч з бойовиками проти України

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Жовтневий райсуд у Дніпрі засудив до 10 років позбавлення волі мешканця Донеччини. Його визнали винним у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, а також участі в терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Ще в жовтні 2014-го, як з’ясували слідчі, мешканець Макіївки з позивним “Лёва” вступив до лав незаконного збройного формування “Б-2”, “КСОВД” та “ДНР”.

Через рік засуджений перейшов до тактичної групи “Купол”, де обійняв посаду командира знаряддя, а протягом 2017–2020-го був заряджальником номера розрахунку мінометної батареї у двох інших формуваннях. 

На початку березня вже цього року засудженого мобілізували та скерували під Маріуполь, де він отримав поранення. Однак і після цього він продовжував тримати в руках зброю, а тому полонили його в серпні.

Правоохоронці кажуть, що за понад вісім років засуджений змінив чотири місця “роботи”, але весь цей час активно брав участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ та інших українських військових. 

Нагадаємо, що пара з Покровська проведе за ґратами понад 10 років за те, що передавала координати об’єктів бойовикам ще до початку повномасштабного вторгнення Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter