Київська поліція відкрила провадження через підпал намету, в якому мешкали роми

Дата: 04 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Голосіївське управління поліції Києва розпочало кримінальне провадження за частиною 2 статті 161 (“Порушення рівноправності громадян”) через напад на ромську родину на вулиці Саперно-Слобідській. Тоді потерпілих залили сльозогінним газом, побили та спалили намет, у якому вони жили.  

Про це повідомляє пресслужба поліції. 

З фейсбука журналістки Діани Буцько

У повідомленні йдеться, що провадження відкрито за фактом допису в інтернеті:

“Правоохоронці вже поспілкувалися з автором публікації та отримали відповідні свідчення. Зараз поліцейські встановлюють самих потерпілих. До цієї роботи долучилися й автор публікації та волонтери”. 

Зокрема, на своїй сторінці у фейсбуку журналістка Діана Буцько опублікувала відео з наслідками нападу. Вона також зазначила, що з нею зв’язалися представники Голосіївського управління поліції щодо нападу на ромів:

“Слідчий сказав, що правоохоронці хотіли б знайти постраждалих і зареєструвати від них заяву. За його словами, дільничні вже відвідали місце нападу і шукають ромів, однак знайти їх поки не можуть. А патрульні, які приїжджали на місце зранку 29 квітня, не склали протокол, бо роми буцімто не наполягали на цьому. Думаю, поліцейські мають трішки хибне уявлення про правову грамотність ромів, але ініціатива з їхнього боку – вже прогрес”.

Правоохоронці додають, що зараз також намагаються встановити осіб, причетних до скоєння правопорушення, та просять тих, хто володіє будь-якою корисною для слідства інформацією, звернутися до управління або на спецлінію 102. 

Нагадаємо, що 29 квітня в Голосіївському районі Києва спалили намет ромської родини: він згорів ущент разом з документами та телефонами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter