Київська міська рада не виділила земель для будівництва так званих “квартир Ердогана” – КМДА

Дата: 18 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Департамент земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА)  повідомив, чому не виділили земельну ділянку під будівництво так званих “квартир Ердогана”, яку готовий профінансувати уряд Туреччини як допомогу для переселених кримських татар та учасників бойових дій.

Свій лист відомство надіслало у відповідь на запит видання ZMINA

У документі йдеться, що остаточне рішення про розпоряджання землями Києва відповідно до статті 9 Земельного кодексу приймається на пленарному засіданні Київської міської ради відповідно до її регламенту.

Також повідомляється, що житлово-будівельний кооператив “Кримська оселя” звернувся до відомства за дозволом на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва будинків за цими адресами: 

  • вул. Володимира Сальського (колишня вулиця Котовського) , 23, 25, 27, 29 у Шевченківському районі;
  • вул. Маршала Тимошенка, 1, 1Б в Оболонському районі м. Києва. 

Утім, на цих земельних ділянках немає затверджених детальних планів або планів зонування від Київської міської ради. Тому Департамент запропонував розглянути можливість будівництва житла для переселених громадян на таких земельних ділянках:

– вул. Котовського (перейменовано на вул. Володимира Сальського) біля будинків №23, 25, 27, 29 у Шевченківському районі з  орієнтовною площею – 0,34 гаі сформована 91:026:0027, для будівництва офісно-житлового комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземним паркінгом.
– вул. Маршала Тимошенка між будинками №1-а та 1-в в Оболонському районі, орієнтовна площа – 0,34 гаі 78:046:0127, Генплан -- Території житлової забудови багатоповерхової (існуючі).

Нагадаємо, що у грудні минулого року міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що Київ не виділив землі для будівництва так званих “квартир Ердогана”. 

Як відомо, у квітні 2021 року колишній віцепрем’єр-міністр України Олексій Резніков і міністр навколишнього середовища та містобудування Туреччини Мурат Курум підписали угоду про допомогу турецької сторони в будівництві житла для кримськотатарських переселенців. 

У лютому 2020 року президент Реджеп Таїп Ердоган під час офіційного візиту до України вдруге підтвердив готовність фінансувати й навіть будувати квартири для кримських татар-переселенців, утім, українська влада не просунулася зі свого боку з будівництвом. Влада планує будівництво 500 квартир у Херсонській, Миколаївській областях та Києві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter