Київрада створила просвітницький центр для переселенців з Криму

Дата: 12 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Київська міська рада створила комунальну бюджетну установу “Київський міський інформаційно-просвітницький центр “Крим – це Україна” для переселенців з тимчасово окупованого півострова.

Про це інформує пресслужба Київради

Центр займатиметься інформаційно-консультативною підтримкою переселенців з Криму. 

Відомство зауважує, що у столиці є органи, які опікуються переселенцями, утім ця система розгалужена, незручна і як наслідок – не дуже ефективна.

“Ми пропонуємо створення єдиного центру, що акумулюватиме всі функції та забезпечуватиме реалізацію прав і свобод ВПО”, – йдеться у заяві співавтора проєкту, депутата Київради Вадима Васильчука.

У своєму блозі на сайті Цензор.нет Васильчук повідомив, що центр створили після звернення, зокрема, кримських татар, Крайової ради українців Криму, інформаційної агенції “Голос Криму” та газети “Кримська світлиця”.

Центр також опікуватиметься адаптацією кримських переселенців, інтеграцією в громаду Києва, взаємодією з органами державної влади та органами місцевого самоврядування столиці, громадянською освітою киян, методичним забезпеченням шкіл Києва таіншою активністю, направленою на консолідацію українського суспільства під час кризи”. 

У Київраді вважають, що центр “сприятиме відродженню та розвитку української громади Криму” та розвитку культури корінних народів України та нацменшин півострова.

“Київський міський інформаційно-просвітницький центр “Крим – це Україна” також налагоджуватиме взаємодію з громадськими об’єднаннями внутрішньо переміщених осіб з Автономної Республіки Крим та волонтерами.

З проєктом рішення можна ознайомитись за цим посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter