Киянин отримав три роки умовно за те, що переслідував та нападав на жінок

Дата: 05 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Голосіївський суд Києва засудив до трьох років позбавлення волі умовно чоловіка за насильницькі дії сексуального характеру.

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

 
Засудили чоловіка за двома епізодами, перший з яких стався в березні поточного року. Тоді потерпіла жінка йшла через ліс із селища Новосілки до Києва, адже через карантин не працював громадський транспорт. У лісосмузі вздовж проспекту Академіка Глушкова вона побачила, що за нею прямує невідомий, однак чоловік не здався їй підозрілим. 

Коли дівчина зайшла в глуху зону, невідомий раптово напав ззаду: схопив рукою за шию та плече, а також почав торкатися сідниць і геніталій. Потерпіла почала кричати, і нападник, покрутивши пальцем біля скроні, втік з місця нападу. 

Другий інцидент стався наступного дня, 19 березня. Чоловік ішов за жінкою, яка поверталася додому. Жертва нападу побачила невідомого, а тому дочекалася, поки він підніметься на потрібний йому поверх, і тільки тоді попрямувала у квартиру. Однак, піднявшись на 16-й поверх, побачила нападника, який ляснув її по сідницях, а також почав торкатися геніталій та притиснув до стіни. 

Дівчина відштовхнула нападника, а згодом покликала на допомогу сусідів, які разом з нею спустилися до консьєржки та передивилися записи з камер спостереження. Відео потерпіла передала слідчим, яким повідомила про інцидент. 

Перша жертва впізнала кривдника, однак відмовилася від компенсації моральної шкоди. Вона підкреслювала, що обвинувачений має дістати покарання, пов’язане з позбавленням волі. Друга дівчина оцінила моральну шкоду в 50 тис. грн. 

Під час судового розгляду нападник визнав свою провину, але тільки частково. Він переконував суддів, що хотів привернути увагу до себе і в такий спосіб нібито залицявся до жінок. У підсумку судді врахували молодий вік порушника, його ставлення до скоєного і короткотривалість протиправних дій та призначили три роки позбавлення волі умовно з іспитовим строком на три роки. Цивільний позов однієї з потерпілих суд визнав у сумі 28 тис. грн.

Наразі кривдника випустили з-під варти. Заставу в розмірі 42 тис. грн за нього сплатила його мати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter