Киянка заявляє, що її дискримінували в салоні краси через єврейську національність

Дата: 02 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

В одному із салонів краси Києва жінці відмовили в подальшому обслуговуванні, як вона припускає, через національність: їй помилково надійшло повідомлення з номера телефону салону: “Юля еврейка! Не записывать!!!” [орфографію збережено].  

Про це Юлія Лівшиц написала на своїй сторінці у фейсбуку. 

‼️«ЮЛЯ ЕВРЕЙКА! НЕ ЗАПИСЫВАТЬ!!!»‼️Это смс я получила от салона красоты ,где делаю бьюти процедуры уже не первый…

Опубліковано Avigal Julia Livshyts Четвер, 1 жовтня 2020 р.

У дописі Лівщиц розповіла, що вже не вперше відвідувала салон, але цього разу була вимушена взяти із собою двох синів: 

“Попри те що в салоні хлопчикам було нудно, поводилися вони дуже спокійно: пили воду, малювали, ходили знайомитись із собакою (собака власників салону). Коли Лейві (два з половиною роки, без ознак єврейства) підходив до кулера по воду, власник салону був дуже милий і люб’язний, запропонував допомогти”. 

Водночас, стверджує Лівшиц, до її іншого сина, п’яти з половиною років, який був у кіпі, власники поставилися з невдоволенням.  

“За якийсь час старший син запитує в мене дозволу піти погладити собаку. Я кажу йому, що минулого разу власники були проти, але він може підійти та запитати, якщо дозволять, то можна. Син підходить до власника: “Скажіть, будь ласка, а можна погладити собаку?” На що той підвищеним тоном і з озлобленістю в голосі відповідає: “Не чіпай собаку!!!” І далі скомандував терміново вивести собаку на вулицю. Одягнув нашвидкуруч куртку і вийшов із салону”, – описує ситуацію Лівшиц.   

Через хвилину їй надійшло повідомлення: “Юля еврейка! Не записывать!!!”

Жінка припускає, що власник з робочого телефону хотів надіслати повідомлення менеджерці, але помилково відправив їй. 

Після того як Лівшиц оприлюднила свою історію, одна з підписниць салону в його інстаграм-акаунті іронічно порадила перейменувати заклад на “hitler nails”. Від сторінки салону їй відповіли, що “це хороша ідея”.

Інші користувачі почали занижувати рейтинг сторінок закладу в соціальних мережах та писати несхвальні відгуки. 

Водночас згодом власники салону опублікували допис із вибаченнями. У ньому вони звинуватили в ситуації нову адміністраторку. Її назвали “неадекватним демоном” та зауважили, що після ситуації вона нібито не виходила на зв’язок. Власники закладу також зазначили, що не можуть сконтактувати з Лівшиц, але хочуть “вибачитися та пояснити те, що відбулося”. 

Ще пізніше на сторінці салону від імені власників опублікували новий допис, у якому зазначили, що просять вибачення в “єврейської спільноти”, а в Лівшиц перепросили під час особистої зустрічі.   

“Ми мали одразу ж пояснити Лівшиц, що це повідомлення було помилкою нової співробітниці та заміткою для її особистого користування і в ньому не було дискримінації клієнтки за національними ознаками”, – наголосили в дописі. 

ZMINA від ранку намагалася сконтактувати із салоном, щоб узяти коментар у його власників. Зокрема, щодо того, кому мало бути адресоване повідомлення, чим воно зумовлене та про що саме в ньому йшлося. Водночас у салоні не відповідають на телефонні дзвінки та повідомлення в соцмережах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter