Нардеп Кива хоче взяти на поруки ймовірного організатора вбивства Катерини Гандзюк – активісти

Дата: 14 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Кива заявив, що хоче взяти на поруки ймовірного організатора вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк – ексголову Херсонської облради Владислава Мангера. 

Про це повідомляється на сторінці спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?”

“Завтра (15 липня 2021 року. – Ред.) Ілля має з’явитися на судове засідання. Давайте сходимо привітаємось? 14:00, Дніпровський районний суд м. Києва (вул. Івана Сергієнка, 3)”, – йдеться в повідомленні.

На одному з попередніх засідань, що відбулося 11 травня, судді залишили Мангера та колишнього помічника депутата Олексія Левіна, яких підозрюють в організації нападу на херсонську активістку, під вартою без права внесення застави. 

Нагадаємо, що Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Минулого року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 

Про підозру в організації нападу на активістку повідомили Мангеру та Левіну. Їхню справу зараз розглядають у Дніпровському районному суді Києва.

Ще один фігурант та свідок справи Гандзюк – експомічник нардепів Ігор Павловський – вийшов на волю в листопаді 2020 року завдяки угоді зі слідством.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк причетні ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що в них бракує доказів для вручення їм підозр.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter