Китайська компанія Xiaomi почала блокувати свої апарати в окупованому Росією Криму

Дата: 12 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Китайська компанія Xiaomi почала блокувати роботу своїх смартфонів у регіонах, які потрапили під санкції країн Заходу: в окупованому Криму, на Кубі, в Ірані, Сирії, Північній Кореї та Судані.

Про це повідомляє товариство мобільних розробників XDA-Developers.

Фото з відкритих джерел

Користувачі смартфонів із цих регіонів повідомляли в соцмережах про те, що їхні пристрої не працюють: люди бачать на екранах своїх телефонів повідомлення про умови користування:

“Політика Xiaomi не дозволяє продавати чи надавати продукт на території, на якій ви намагаєтесь його активувати”, – йдеться у повідомленні.

У правилах компанії вказано, що клієнт не може ввозити продукцію в низку країн: на Кубу, в Сирію, Іран, Судан, Північну Корею, а також анексований Крим. У такий спосіб компанія, імовірно, бореться з нелегально ввезеною продукцією.

У XDA-Developers припускають, що з проблемами зіткнулися користувачі, які намагалися активувати смартфон безпосередньо на території країн, куди заборонений експорт.

Телефон, можливо, не заблокують, якщо його активували в іншій країні, а потім ввезли на територію, куди експорт продукції Xiaomi заборонено.

Також зазначається, що блокування нібито не зачепило тих, хто оновив операційну систему.

Своєю чергою, влада півострова заперечує блокування смартфонів компанії Xiaomi у кримських користувачів. Як розповів російському інформагентству ТАСС російський “міністр” внутрішньої політики, інформації та зв’язку Криму Михайло Афанасьєв, чиновники поки не зіштовхувались з обмеженнями та не мають у своєму розпорядженні такої інформації.

У мене телефон [Xiaomi] працює нормально, ви мені додзвонилися. Поки такої інформації у нас не було. Матимемо на увазі, зараз придивимося до ситуації”, – сказав Афанасьєв.

Як повідомляє російське інформаційне агентство, “опитані ТАСС власники смартфонів Xiaomi в Криму також не відчувають труднощів із використанням пристроїв“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter