Кулеба просить учених зі всього світу дослідити причини Бучанської різанини

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав науковців з усього світу дослідити причини звірств російської армії в Бучі на Київщині.

Про це він написав на своїй сторінці у твіттері.

Спалені російськими військовими мирні жителі Бучі

Міністр звертає увагу, що Бучанській трагедії передувала багаторічна російська пропаганда, яка розпалює ненависть і дегуманізує українців.

Буча сталася не за один день. Протягом багатьох років російські політичні еліти та пропаганда розпалювали ненависть, дегуманізували українців, плекали відчуття російської переваги та закладали підґрунтя для цих звірств. Я закликаю науковців з усього світу досліджувати, що призвело до Бучі.

Дмитро Кулеба

Як відомо, 24 лютого Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України, в якій керівництво країни вдається до  політики геноциду українського народу. Військові дії також супроводжуються масовими воєнними злочинами та злочинами проти людяності з боку окупаційних військових.

Нагадаємо, 1 квітня стало відомо про звільнення Бучі від російських окупантів. 2 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що в братських могилах було поховано майже 300 містян, на вулицях лежать десятки трупів, деякі з них зі зв’язаними руками.

Одна з таких могил розташована на території храму Святого Апостола Андрія. У ній поховано щонайменше 67 застрелених росіянами мешканців Бучі.  

Уже ідентифіковано багатьох окупантів, які скоювали злочини проти цивільного населення містечок на Київщині. Мінцифри обіцяє знайти всіх, хто хоч раз потрапив на камеру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter