Кримський політв’язень Рефат Алімов вийшов на волю після восьми років ув’язнення

Дата: 17 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Політв’язень, кримський татарин, фігурант так званої ялтинської справи “Хізб ут-Тахрір” Рефат Алімов вийшов на волю після восьми років ув’язнення.

Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, який виїхав до міста Салават Республіки Башкортостан (РФ).

Рефат Алімов. Джерело: Кримська солідарність

Він наголосив на тому, що захист практично з перших днів арешту перебуває разом із затриманими: на затриманні, допитах, слідстві, на судах.

“І, звичайно ж, хочеться бути поруч з ними не лише коли негативні моменти відбуваються, а й коли радість. Коли звільняються, повертаються до своєї сім’ї, хочеться і в цьому допомогти, бути поруч”, – сказав Семедляєв.

Едем Семедляєв і Рефат Алімов. Джерело: Кримська солідарність

Алімов та його адвокат записали також коротке відеозвернення

Рефата Алімова заарештували 18 квітня 2016 року, після обшуку в його будинку в селі Краснокам’янка Алуштинського району окупованого Криму. Того дня також обшукали будинок кримського татарина Арсена Джеппарова.

Пізніше їхні справи об’єднали з кримінальною справою затриманих двома місяцями раніше Мусліма Алієва, Енвера Бекірова та Вадима Сірука. Правозахисники назвали її “ялтинська група” в справі “Хізб ут-Тахрір” – за географічним принципом.

12 листопада 2019 року в Ростові-на-Дону відбулося завершальне судове засідання щодо фігурантів справи, на якому їм ухвалили вироки. Засідання тривало всього 14 хвилин.

Відповідно до рішення суду, всіх підсудних визнали винними й призначили покарання у вигляді позбавлення волі в колонії суворого режиму: Рефату Алімову – вісім років з обмеженням волі на один рік, Мусліму Алієву – 19 років з обмеженням волі на один рік, Енверу Бекірову – 18 років з обмеженням волі на один рік, Вадиму Сіруку – 12 років з обмеженням волі на один рік, Арсену Джеппарову – сім років з обмеженням волі на один рік, а також Еміру-Усеїну Куку – 12 років з обмеженням свободи один рік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter