Кримській “судді”, яка переслідувала проукраїнського активіста Рамазанова, загрожує до 15 років колонії

Дата: 26 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо незаконної “судді”, причетної до кримінального переслідування кримчанина Ісмаїла Рамазанова. Окупаційні силовики звинуватили його в екстремістських висловлюваннях по інтернет-рації Zello.

Про це інформує пресслужба Прокуратури АРК.

Активіст Ісмаїл Рамазанов

“Суддю” обвинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Слідчі встановили, що колишня суддя Сімферопольського районного суду АРК з початку тимчасової окупації півострова, порушивши присягу судді, перейшла на службу до незаконно створених “судових органів” держави-окупанта. Вона почала працювати на посаді “судді Сімферопольського районного суду Криму”.

“Обвинувачена незаконно здійснювала правосуддя на території півострова, керуючись при цьому законодавством Росії та надаючи своїми діями допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітетові й територіальній цілісності України. Водночас обвинувачена брала безпосередню участь у кримінальному переслідуванні одного з українських активістів. Зокрема, “суддя” незаконно продовжила термін тримання під вартою активіста, якого окупаційні правоохоронці незаконно звинувачували в “поширенні інформації, що розпалює міжнаціональну ворожнечу і міжрелігійну ненависть за допомогою інтернет-радіо”, – мовиться в повідомленні прокуратури.

Відомство не повідомляє імені “судді”, але, як повідомив виданню “ZMINA” сам Рамазанов йдеться про Тімофеєву Ганну Олександрівну (Timofeeva Anna Aleksandrovna).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, проукраїнського активіста Ісмаїла Рамазанова затримали 23 січня 2018 року. Цього дня в нього вдома в селі Новий Світ пройшов обшук. “Слідком Росії” висунув йому звинувачення в пропаганді екстремізму за допомогою інтернет-радіо Zello.

За словами чоловіка, коли російські силовики увірвались о четвертій ранку в будинок, де він жив разом зі своїми літніми батьками, його кинули на підлогу, били ногами та кулаками без жодних пояснень. Йому не дали навіть одягнутися.

За словами кримського адвоката Маммета Мамбетова, дорогою до відділення його підзахисного побили.

14 липня Ісмаїл Рамазанов вийшов із СІЗО, оскільки в цій кримінальній справі підозрюваного не можна тримати під арештом більш ніж пів року. 2 серпня стало відомо, що кримінальну справу стосовно Рамазанова повернули на додаткове розслідування.

Кримінальну справу проти Ісмаїла Рамазанова припинили 16 січня 2019 року. Пізніше дані Рамазанова видалили з російського “Переліку терористів і екстремістів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter