Кримська “прокуратура” вручила судакському активісту обвинувальний висновок за “неінформування”

Дата: 13 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Затриманому 31 серпня і звільненому під підписку про невиїзд кримськотатарському активісту Рідвану Умерову із Судака незаконна “прокуратура Криму” вручила обвинувальний висновок у справі про “неінформування”.

Про це громадській ініціативі “Кримська солідарність” повідомив адвокат активіста Марлен Халіков.

Рідван Умеров

“Учора мого підзахисного Рідвана Умерова викликали до “прокуратури Республіки Крим”, де йому вручили обвинувальний висновок у кримінальній справі. Найближчим часом матеріали справи відправлять до суду для розгляду по суті. Докази, на яких будується позиція звинувачення, – це залегендовані свідки. Як і в справах за статтею 205.5 у Криму, повний абсурд”, – сказав захисник.

У вересні Умерова звинуватили в “неінформуванні” за ст. 205.6 Кримінального кодексу Росії. Як стверджує слідчий ФСБ Валерій Шерстюк, у 2015 році в соціальній мережі “Вконтакте” Умеров листувався з Уміджоном Дадажоновим, який, як заявляють у ФСБ, “брав участь у діяльності організації ІДІЛ.

Захист подав скаргу на дії ФСБ до “прокуратури”.

Нагадаємо, 31 серпня російські силовики обшукали будинки кримських татар у Судаку, Совєтському і Нижньогірському районах. За даними активістів, російські силовики обшукали помешкання Енвера Топчі, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Айдера Кадирова.

Прокуратура Автономної Республіки Крим і поліція порушили кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримськотатарських активістів. У Представництві президента України в АРК засудили обшуки російських силовиків у будинках кримських татар.

У МЗС України висловили протест через нові обшуки й затримання в Криму, а також заявили, що від Росії чекають виконання резолюцій ООН і звільнення затриманих кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter