Кримська прокуратура повідомила про підозри в державній зраді майже 700 особам

Дата: 13 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомила про підозри в державній зраді 691 особі, скерувала до суду 157 обвинувальних актів. Щодо них українські суди ухвалили два вироки. 

Такі дані прокурор АРК і Севастополя Ігор Поночовний розкрив УНІАН.

За його словами, прокуратура автономії встановила 20 111 осіб, які з початку тимчасової окупації півострова продовжили працювати в незаконно створених правоохоронних органах російської адміністрації, 1 390 осіб, які продовжили працювати в “органах прокуратури”, 473 – у “судах” та 99 депутатів Верховної Ради АР Крим і 58 депутатів Севастопольської міської ради АР Крим VI скликання.

“Для того щоб ідентифікувати цих осіб проведено колосальну роботу, оскільки досліджувався та перевірявся великий масив інформації. До того ж більша частина документів була на окупованій території півострова Крим. І на самому початку в нас навіть не було з чим працювати: вся документація залишилася на окупованій території”, – розповів головний прокурор Криму.

Поночовний пояснив, що встановлювати таких людей почали з того, що визначали їхні ідентифікаційні податкові номери, за якими нараховувалася зарплата, потім через фіскальні органи ідентифікували таких осіб і з’ясовували, хто перевівся до правоохоронних органів України, а хто залишився працювати в окупованому Криму.

“Однак не кожен, хто залишився працювати в Криму після окупації, – це державний зрадник. У кожному конкретному випадку має надаватися відповідна правова оцінка вчиненим діям особи”, – застеріг він.

Раніше ZMINA повідомляла, що Прокуратура АРК спільно з Нацполіцією автономії ідентифікувала й встановила анкетні дані понад 1 300 учасників “Самооборони Криму”. Наразі 257 представникам незаконного формування повідомили про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених статтями 110, 111, 260 Кримінального кодексу України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter