Кримська платформа не має обмежуватися самітами, потрібні конкретні дії – посол Естонії Каймо Кууск

Дата: 11 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Естонія в Україні Каймо Кууск закликав наповнити Кримську платформу конкретними справами. 

Про це він сказав в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Естонія в Україні Каймо Кууск

“Кримська платформа є дуже важливою. Це дуже добра ідея та ініціатива України. В Естонії ми вважаємо її успішною. Високопосадовці 46 країн та представники міжнародних організацій узяли участь у саміті. Естонію представляли президент країни, міністр оборони та члени парламенту. Отже, всі рівні нашої влади взяли участь у цій події”, – сказав посол.

Він повідомив, що під час зустрічей естонської делегації з представниками української влади естонська сторона наголошувала, що платформа не має обмежуватися лише самітами. Натомість необхідні конкретні дії та спільна робота.  

В інтерв’ю він також розповів про співпрацю з Постійним представництвом президента України в Автономній Республіці Крим, про санкційну політику в Україні та в Естонії, про особливості та небезпеки співіснування Естонії з РФ

Раніше українські громадські організації неодноразово закликали уряди демократичних країн активізуватися в межах Кримської платформи, щоб відреагувати на масові затримання кримських татар, які приходили на політично вмотивовані судові засідання як вільні слухачі або були учасниками мирних зібрань. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter