Кримчанам можна в’їхати на материкову Україну з простроченим паспортом

Дата: 24 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Кримчани можуть безперешкодно перетинати адмінкордон із Херсонською областю з недійсним українським паспортом.

Про це розповів “Крим.Реалії” прессекретар Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

“Якщо громадянин має прострочений паспорт – він може приїхати на материкову частину України з метою поновлення паспортного документа. У Державній міграційній службі таким громадянам видають спеціальний бланк, у якому зазначається, що їхній паспортний документ перебуває в процесі виготовлення. На підставі цього бланка вони можуть перетнути адмінкордон”, – пояснив Шевцов.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підтвердила ЗМІ, що українська сторона пропускає через адмінкордон кримчан з недійсними паспортами.

“Ніхто не заборонить в’їзд в Україну за документом, який уже недійсний. Правда, можуть бути в людини різні обставини, чому вона в 45 років не вклеїла цю карток. Потрібно в’їхати – пустять”, – сказала український Омбудсман.

Нагадаємо, з початку коронавірусної пандемії Росія та Україна запровадили правила перетину адмінкордону між Херсонщиною та Автономною Республікою Крим. З початку цього року адмінкордон перетнули 538 тисяч громадян і 75 тисяч транспортних засобів. Це вп’ятеро менше, ніж у 2019 році, кажуть у Держприкордонслужбі України.

У вересні для кримчан презентували чат-бот, який має спростити доступ до державних сервісів і підвищити якість послуг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter