Кримчан закликають чинити опір примусовій мобілізації в Криму

Дата: 27 Лютого 2022
A+ A- Підписатися
Росія почала активно забирати чоловіків на війну проти України у складі різних підрозділів своєї армії.
 
Про це повідомляє Представництво президента України в Автономній Республіці Крим. 
 

За нашою інформацією, у лавах ворожої армії є чимало чоловіків, яких призвали в Криму, а тепер—кинули воювати проти України. З родичами таких військових в Криму проводяться зустрічі, їх повідомляють про можливість отримання психологічної допомоги у разі потреби на час фактичної участі членів їх родин у військових діях проти України. Але про це навіть не кажуть прямо, стверджуючи, що вони задіяні у якійсь “спецоперації”, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що про місцезнаходження, фізичний стан осіб, які були відправлені на так звану “спецоперацію”, родини будуть повідомлені лише після її закінчення. Як зауважують у представництві, це означає, що і про смерть родича чи його потрапляння в полон вони дізнаються невідомо коли.
 
“Така тактика окупанта обрана, аби “не сіяти паніки” та, вочевидь, уникнути невдоволення та протестів серед цивільного населення. Тим часом, тисячі родичів чоловіків, яких окупанти відправили воювати до України і тіла яких вже або лежать в нашій землі, або захоплені в полон, не знають і не скоро дізнаються правду, і не закликають зупинити війну”, – мовиться у повідомленні.
 
Представництво президента твердить про сотні повідомлень від рідних незаконно відправлених на війну чоловіків та відеофіксація допитів військовополонених російської окупаційної армії.
 
Представники президента повідомляють, що ворог зараз активно та в насильницький спосіб мобілізує на війну проти власної ж країни мешканців з усіх куточків тимчасово окупованого Криму як кримських татар, так й українців.
 
Представництво президента України в АРК закликає громадян України в Криму чинити опір окупаційним силам. 
 
“Не відпускайте своїх членів сімей на війну проти власного ж народу. Забирайте дітей з військових частин, не давайте їм чинити воєнні та військові злочини, не відправляйте їх на загибель! Бо наша українська армія дає гідну відповідь окупаційним військам”, – йдеться у повідомленні. 
 
Громадян просять надсилати факти примусової мобілізації кримчан, які воюють проти України в ці дні, у приватні повідомлення на нашій сторінці, або на електронну адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com
 
У відомстві нагадали, що примусовий призов українських громадян з тимчасово окупованих територій України в армію агресора — це воєнний злочин РФ та особисто Володимира Путіна, а призвані громадяни України – жертви цього злочину.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter