Кримськотатарський телеканал ATR відновив мовлення з Києва

Дата: 23 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Кримськотатарський канал ATR 20 липня відновив випуск програми новин Zaman.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, власник медіахолдингу ATR Group Ленур Іслямов у середині червня підкреслив, що кримська редакція його медіа не матиме стосунку до виходу передач, які виготовлятимуть на материковій Україні. Головний редактор інформаційних програм Осман Пашаєв також зазначив, що новий випуск новин готується без участі кримської редакції. Новини виходять трьома мовами: російською, кримськотатарською та українською.

“Нам складно отримувати інформацію звідти. Фактично ми можемо сказати, що ATR як редакції в Криму немає. Ми будемо намагатись отримувати інформацію від журналістів-фрілансерів і продакшнів, які перебувають у Криму, і таким чином отримувати картинку з Криму“, – говорить Осман Пашаєв.

Журналісти ATR говорять, що аудиторія каналу, як і раніше – це Крим, тому вони намагатимуться більшість новин робити саме про життя півострова. При цьому вони зазначають, що з цим існують проблеми, адже люди, з якими вони співпрацюють у Криму, наражаються на небезпеку: до них будь-коли можуть прийти додому або на роботу. Але знаходяться люди, що надсилають їм матеріали, відзняті на мобільні телефони або невеликі камери.

Програма новин у будні виходитиме чотири рази на день. Журналісти готуватимуть сюжети про кримських татар, які проживають на материковій Україні, а також про резонансні події загальнонаціонального та світового масштабу. 

Нагадаємо, перший кримськотатарський телеканал ATR припинив аналогове мовлення в Криму 1 квітня. Керівництво намагалось продовжувати роботу на півострові, чотири рази здійснювало спроби отримати російську ліцензію, але Роскомнагляд відмовився її видавати – нібито через помилки в документах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter