Кримському активісту пропонують дати свідчення на інших майданівців

Дата: 29 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Активісту Олександру Костенку, який перебуває в ув’язненні, силовики пропонують дати свідчення на інших евромайданівців в обмін на захист.

Як пише портал “Крим. Реалії“, адвокат кримського евромайданівця Олександра Костенка Дмитро Сотников заявив, що російські силовики пропонують його клієнтові дати свідчення проти інших учасників Майдану. В обмін на це вони обіцяють надавати йому захист у колонії.

Про це адвокат сказав на прес-конференції в Києві 28 травня.

Також за це обіцяють йому покарати тих співробітників ФСБ, які застосовували до нього силу. Сашко на ці пропозиції зараз не погоджується. Ми чекаємо апеляції“, – сказав Сотников.

Крім того, адвокат додав, що до Костенко перестали застосовувати тортури.

Силові структури Криму ніяк не відреагували на ці заяви.

Нагадаємо, Олександру Костенку присудили 4 роки і 2 місяці тюремного ув’язнення за те, що він 18 лютого 2014 року під час акцій протесту в Києві нібито заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу “Беркут”. Також силовики стверджують, що він незаконно зберігав в будинку нарізну зброю.

Активіст звинувачення відкидає. Його адвокат подав апеляційну скаргу до Верховного суду Криму і має намір оскаржити справу в Європейському суді з прав людини.

У березні Олександр Костенко написав із сімферопольского СІЗО відкритого листа, у якому повідомив про постійні знущання та погрози.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter