Кримського активіста Балуха суд залишив під вартою

Дата: 28 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму суд залишив у силі рішення про продовження арешту українського активіста Володимира Балуха до 4 березня.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст Антон Наумлюк.

За його словами, скаргу захисту Балуха на продовження строку арешту, яка була подана місяць тому, підконтрольний Росії Верховний суд Криму розглянув лише сьогодні. Проводити зйомку під час процесу заборонили.

“Все, що відбувається, разом з третім обшуком, – це тиск на мене… …Не так складно підняти апеляційні та касаційну скарги, аби побачити, що мені ще рік тому погрожували підкинути зброю і патрони, щоб зробити те, що зробили зараз. Позбавити мене засобів до існування, щоб зламати. Це марно, мене можна позбавити засобів і життя, але дух мій не зламати”, – наводить слова Балуха під час засідання Наумлюк.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, в суді розглядали дві скарги на рішення про продовження арешту Балуху, які були винесені 27 грудня 2016 року та 3 лютого 2017. І обидві скарги були відхилені. Обидва рішення виніс суддя Тимур Слєзко.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року співробітники ФСБ провели обшуки в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, в будинках Балуха і його матері, і “знайшли” на горищі будинку патрони і динаміт. Це не перший обшук в будинку активіста, кожен раз під час обшуків у нього знімали з даху будинку і вилучали український прапор. Є підстави вважати, що патрони були підкинуті під час обшуку з метою фальсифікації нової кримінальної справи проти активіста.

12 грудня, Роздольненський районний “суд” Криму обрав запобіжний захід Балуху у вигляді тримання під вартою строком на 30 діб. “Суд” залишив без уваги той факт, що процесуальні документи були складені з істотними порушеннями, і що на утриманні у Володимира знаходиться 73-річна мати.

14 грудня слідчий у присутності адвоката пред’явив українцеві звинувачення за ч.1 ст. 222 КК РФ. Кримчанин з висунутим обвинуваченням не згоден і провину не визнає.

Кримська правозахисна група 26 грудня повідомляла, що у Балуха хронічний бронхіт, а в переповненій камері СІЗО хвороба загострилася.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter