Кримським татарам не дозволять зібратися в річницю депортації

Дата: 08 Травня 2015
A+ A- Підписатися

У Сімферополі не збираються дозволяти проведення жалобного мітингу з нагоди 71-ї річниці депортації кримських татар 18 травня.

Як повідомляє агентство “Крим Медіа“, про це заявив голова міськадміністрації Сімферополя Геннадій Бахарєв.

За його словами, до адміністрації міста надійшли відповідні звернення від представників кримськотатарського народу та громадських організацій.

Вони планували провести масові акції на площі Леніна, біля Будинку Профспілок. Але ми не плануємо дозволяти їх проведення“, – повідомив він.

Бахарєв повідомив, що згідно “плану дислокації” на площі Леніна не передбачено проведення масштабних акцій, крім заходів з нагоди державних свят. Він додав, що скоро площу буде огороджено для проведення другого етапу її реконструкції, і проведення різних акцій буде виключено.

Раніше повідомлялося, що Меджліс кримськотатарського народу планує вивести на жалобний мітинг 18 травня в Сімферополі до 5 тисяч осіб – таку кількість було зазначено у повідомленні про мітинг, направленому голові адміністрації Сімферополя.

За словами віце-прем’єра Криму Руслана Бальбека, напередодні річниці депортації кримська влада і правоохоронні органи отримують інформацію про підготовку масових провокацій в республіці. У підготовці кримська влада підозрює українських політиків, лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та Рефата Чубарова.

Нагадаємо, торік 18 травня на площі Леніна в Сімферополі планувалося провести традиційний жалобний мітинг до Дня пам’яті жертв депортації народів Криму. Однак Сергій Аксьонов, що на той час виконував обов’язки голови Криму, своїм указом заборонив до 6 червня 2014 року проведення масових заходів на території півострова у зв’язку з подіями на Південному Сході України. Через це кримські татари змушені були перенести мітинг з центральної частини міста на околицю.

У цьому році Меджлісу кримськотатарського народу відмовили в проведенні 22 лютого мітингу, приуроченого до річниці загибелі громадського діяча Номана Челебіджихана.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter