Кримський поліцейський, який побив українського активіста, раніше служив у “Беркуті”

Дата: 24 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Поліцейський, який у вересні 2016 в Криму побив українського активіста Ігоря Мовенка за українську символіку на рамі велосипеда, є колишнім співробітником підрозділу особливого призначення МВС України “Беркут” Володимиром Суходольським.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, яка з’ясувала ці відомості.

Як зазначають у КПГ, у 2014 році Суходольський зрадив присязі та служить в російській поліції.

За інформацією сайту “Управління МВС Росії по місту Севастополь” Суходольський є діючим співробітником російського спецпідрозділу ЗМОП “Беркут”, володіє бойовими видами спорту.

“Він – кандидат у майстри спорту з рукопашного бою та армійського рукопашного бою, володар 3-го дана (чорного паска) з контактного карате, провадить бойову підготовку своїх товаришів з “Беркута””, – вказано в інформації на сайті російського відомства.

Ще у 2009 році Володимир Суходольський був членом Федерації бойового самбо України і брав участь у показових боях бойового самбо “Спецназ”.

“Якщо людина, котра володіє такими техніками, скоює напад, то у кримінальному праві це рівноцінно нападу із застосуванням зброї. Це ще одне підтвердження того, що Суходольский навмисно завдавав тілесні ушкодження українцю, але справу за фактом побиття Мовенка в Севастополі так і не відкрили”, – підкреслюють у КПГ.

Також відомо, що дружина “беркутівця” Суходольського – “слідчий” слідчого відділку ВМВС Росії по Гагаринському району Севастополя Галина Суходольська. Тобто, цілком ймовірно, що Суходольський та його дружина використовують своє службове положення, щоб нападник не поніс відповідальності.

Нагадаємо, 7 вересня 2016 року у Севастополі співробітник поліції побив Ігоря Мовенка за символіку батальйону “Азов”, розміщену на рамі його велосипеда.

На місце події приїхали поліція та карета швидкої допомоги, котра забрала Мовенка до шпиталя. Лікарі діагностували у кримчанина відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелами основи черепа, щелепи, закритий перелам кісток носу, контузію очного яблука та інші травми.

Кримчанин намагався примусити співробітників поліції розпочати справу за фактом його побиття. Він писав офіційні листи до “Слідчого комітету”, “прокуратури” та “поліції” Севастополя. Проте справу так й не відкрили. Замість цього постраждалого Мовенка оштрафували на 2000 рублів “за поширення нацистської символіки”.

16 грудня 2016 року в Севастополі співробітники ФСБ приїхали на роботу до Ігоря Мовенка та забрали його, а робочий комп’ютер  вилучили. Співробітники ФСБ побили його, погрожували запровадити до СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.

У квітні 2017 року Мовенку висунули звинувачення за ч.2 ст.280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) та взяли від нього підписку про невиїзд.

За такою статтею Ігорю загрожує до 5 років позбавлення волі. Карну справу щодо Мовенка відкрили за коментар, котрий він написав в групі “Крим-Україна” соціальної мережі ВКонтакте. Коментар був написаний влітку 2016 року та презентував проукраїнську позицію кримчанина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter