Кримський переселенець в суді відстояв своє право голосувати

Дата: 23 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу переселенця з Криму про включення його до списку виборців.

Як повідомляють “Новини Донбасу” з посиланням на Донецьку обласну організацію “Комітету виборців України”, переселенець з Криму Яків Вітюк, якого Державний реєстр виборців відмовився включити до списку на місцевих виборах, звернувся до суду.

У Держреєстрі послалися на те, що довідка про реєстрацію ВПЛ (внутрішньо переміщеної особи – ред.) не передбачена в переліку документів відповідно до ст. 6 Закону України “Про свободу пересування та вибір місця проживання”, що підтверджують приналежність позивача до місцевої територіальної громади“, – зазначено в повідомленні.

Суд зобов’язав дільничну виборчу комісію територіального виборчого округу №223 внести зміни до списку виборців і включити в нього дані позивача згідно з наданою довідкою. Однак цей самий суд з різницею в декілька годин відмовив іншому позивачеві-переселенцю.

За словами керівника Луганської правозахисної групи “Маєш право. Повинен знати!” Наталії Целовальниченко, в Києві таких випадків буде близько десяти.

За даними Міністерства соціальної політики в Україні зареєстровано 1 537 717 переселенців з Донбасу та Криму.

Ініціативу активістів і народних депутатів про надання права переселенцям брати участь у місцевих виборах так і не була винесено на розгляд Верховної Ради.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter