Кримська журналістка судиться з ФСБ через обшуки

Дата: 16 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Відома кримська журналістка, заступниця гендиректора продакшн-студії Qara Deniz Production Ліля Буджурова позивається проти співробітників ФСБ через обшук у її будинку 2 листопада.

Причиною позову стала відмова адвокатові журналістки бути присутнім на місці слідчого заходу, повідомляє “Українська правда”.

Повідомляється, що перше судове засідання відбулось сьогодні у Київському райсуді Сімферополя.

“Адвоката під дверима мого будинку бачили мої родичі, є інші свідки. Більш того, вівся відеозапис всього цього “заходу”, проведеного в моєму домі, але при цьому і ФСБ, і шановний суддя акцентують увагу на те, що слідчий, який керував обшуком, особисто не забороняв адвокату. При цьому просто відсутня формальна логіка: він не міг особисто йому заборонити, тому що адвокат не був допущений до приміщення, де знаходився слідчий”, – сказала вона.

Співробітники ФСБ провели обшук у будинку журналістки 2 листопада у рамках кримінальної справи проти власника телеканалу ATR Ленура Іслямова, якого звинувачують в екстремізмі.

Раніше Буджурова працювала на цьому телеканалі, але після його переїзду до Києва, вирішила разом із екс-гендиректоркою ATR Ельзарою Іслямовою створити студію Qara Deniz Production.

За словами адвоката Джеміля Темішева, цим судовим розглядом він хоче створити прецедент для того, щоб з’ясувати правомірність частої відмови адвокатам бути присутніми під час обшуків. 

“Ми маємо намір дійти до Верховного суду Російської Федерації для того, щоб отримати остаточну відповідь на це питання – чи гарантує держава людині право на юридичну допомогу згідно із статтею 48 Конституції РФ?” – повідомив Темишев.

Наступне судове засідання у даній справі призначено на 18 листопада.

Нагадаємо, 6 листопада близько 30 кримських татар, переселенців з Криму, студентів та громадських активістів вийшли на акцію протесту під будівлю російського посольства у Києві, щоб висловити свою незгоду з репресіями, які відбуваються на окупованому півострові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter