Кримінальну справу щодо побитого головою ВЦА активіста з Авдіївки закрили

Дата: 29 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Кримінальну справу за фактом заподіяння тілесних ушкоджень головою Авдіївської ВЦА місцевому активісту Володимиру Дергильову закрили.

Про це повідомив у фейсбуці адвокат Масі Найєм, опублікувавши офіційний лист слідчого про закриття справи.

Найєм розповів, що справу закрили у зв’язку із закінченням терміну досудового розслідування 15 липня 2019 року:

“За фактом кримінального правопорушення, передбаченого статтею 125 ч. 1 ККУ України, прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з закінченням строку досудового розслідування на підставі статті 284 ч. 1 ККУ”.

Також адвокат опублікував витяг з ЄРДР про відкриття провадження 10 липня 2018 року, де вказано, що напередодні надійшла заява від Дергильова, “який просить вжити заходів щодо керівника ВЦА м. Авдіївка Малихіна П.В.”.

Активіст вказує, що 9 липня, перебуваючи на другому поверсі приміщення ВЦА, Малихін завдав йому ударів, унаслідок чого він дістав забій перенісся, лівого вуха та садно на шиї.

Цілий рік бідні слідчі і прокурори намагалися розслідувати цю складну справу. Не обстріли на промзоні Авдіївки, не Російська Федерація, а саме планети і сонячне випромінювання заважали їм зібрати докази, вручити підозру і прорватися в нове майбутнє”, іронізує щодо проваленого слідства адвокат.

Найєм, який раніше служив в Авдіївській промзорні як боєць ЗСУ, обурюється, що українські війська захищають місто не для того, щоб “його кошмарили в тилу”, а “есбеушні типи залякували активістів”.

Причину конфлікту активістів та місцевої влади Найєм бачить у боротьбі проти корупційних діянь щодо коштів міжнародних організацій на відновлення міста.

“Те, що ці гроші не проходять повз деяких основних бенефіціарів корупції в місті, – факт, за яким порушили не одну кримінальну справу. Про ці справи стає відомо саме завдяки активістам. Але в місті панує страх. Люди бояться говорити. Їх можуть вивезти деякі “військові”, які працюють так само на СБУ. І за це ще нікому не висунули підозри”,  пояснює причини конфлікту активістів та місцевої влади Найєм.

Володимир Дергильов

Випадок 5 липня – не єдиний інцидент між Дергильовим і Малихіним. За два тижні після цього місцева інформагенція “Вчасно” повідомила, що трьох активістів вивели силою з кабінету Малихіна, коли той приймав громадян.

“Усе відбувалося дуже швидко: зайшли люди в масках зі зброєю, заламали людям руки, вивели з будівлі, посадили в машину і відвезли”, – розповів тоді “Вчасно” очевидець події Віктор Гринник.

Після цього свідки викликали поліцію. За цим фактом у поліції було зареєстровано провадження за ст. 146 ч. 2 ККУ “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”.

Сам Дергильов розповів, що його і ще двох активістів вивезли в район Авдіївської промзони, де побили, знищили телефони і камери, які були у них із собою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter