Кримчанина змусили зняти зі свого будинку табличку на честь Героїв Небесної сотні

Дата: 01 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Від кримчанина Володимира Балуха представники підконтрольної Росії влади вимагали під погрозами кримінальної відповідальності зняти встановлену на стіні його власного будинку, в селі Серебрянка Роздольненського району, табличку “Вулиця Героїв Небесної сотні, 18”.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

У повідомленні йдеться, що в день установки таблички, до дому кримчанина приїхав так званий голова сільської ради Віталій Степанюк з двома помічниками і зажадали зняти знак.

“Степанюк сказав, що табличку я розмістив незаконно, він натякнув на майбутнє спілкування мене з поліцією”, – повідомив Володимир Балух правозахисникам.

За свою проукраїнську позицію Володимир Балух раніше піддавався переслідуванню з боку де-факто влади як в адміністративному, так і кримінальному порядку.

Кримська правозахисна група повідомляла, що в будинку у Балуха і його родичів співробітники поліції провели два обшуки. Перший обшук пройшов в квітні 2015 року. В ході першого обшуку з даху його будинку знімали український прапор. Після проведення другого обшуку українця звинуватили в образі співробітника поліції Євгена Баранова і засудили до 320 годин обов’язкових робіт.

Керівник КПГ Ольга Скрипник вважає, що справа має політичну мотивацію. Обидва обшуку відносно Володимира Балуха проходили з грубими порушеннями, всі відносини будувалися на свідченнях одного і того самого свідка, якого Володимир раніше ніколи не бачив.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter